Image default

Belediyemiz Tarafından Cuma Namazı Sonrası Aşure İkramı Yapıldı

Belediyemiz Muharrem Ayı münasebetiyle aşure dağıtarak, hem Muharrem ayının, hem de birlik, dayanışma ve paylaşma duygularının önemine dikkat çekti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Dt. Şakir KAYMAK  “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları, birlik gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Dağıtım yerleri olarak belirlenen İlçemizdeki tüm camilerde vatandaşa aşure ikram edildi. Kazanlar dolusu hazırlanan aşureler, Belediye Başkanımız Dt. Şakir KAYMAK ve belediye personelimiz tarafından vatandaşlara ikram edildi.