Belediye Başkanımız Dt. Şakir KAYMAK, Ramazan Ayının Başlaması Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

05 Mayıs 2019 - 15:12

Başkan Dt. Şakir KAYMAK, mesajında, Ramazan ayının bir ibadet mevsimi olmanın yanında, kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan, gönülleri coşturan, ufku açan, sabır, kanaat, merhamet, cömertlik ve iyilik zamanı olduğunu belirtti. Ramazanın; Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissedilir, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olduğunu anlatan Başkan Dt. Şakir KAYMAK, “Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında; iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanIN dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı öğreneceğiz. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir”, “Tebessüm sadakadır” Hadis-i Şeriflerini daha iyi idrak edeceğiz. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan ayı; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, etrafımızda yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan ayının İlçemize, Ülkemize ve Tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Hava durumu
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -

Belediyemiz hizmet ve faaliyetlerini en sık takip ettiğiniz sosyal platform hangisidir?

• Instagram --> 0
  • Facebook --> 0