Başkan Şakir Kaymak’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Başkan Şakir Kaymak’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şanlı Türk tarihinin kahramanlık destanları ile dolu olduğunu belirten Başkan Kaymak, “Bu kutsal vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir” dedi.

Türk milletinin vatanını ve bağımsızlığını korumak için canını seve seve vermesinin düşmanlarının bile takdirine şayan olduğunu ifade eden Başkan Kaymak, “Kahraman Türk evlatları dün olduğu gibi bugün de ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek istiklalini ve istikbalini canı pahasına korumaya devam etmektedir” diye konuştu. Dünya tarihinin gördüğü en büyük destanların kahramanı olan şehit ve gazilerin Türk milletinin övünç kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Kaymak, “Kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan vatan evlatlarını asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. Türk milletinin sahip olduğu milli ve manevi tüm değerlerini, kahraman şehit ve gazilerine borçlu olduğunu ifade eden Başkan Kaymak, şunları kaydetti:

“Bu vesileyle her karesini kanlarıyla vatan yapılmış bu topraklarda geçmişten bugüne milletimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş, tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık