Kurşunlu Sağlıklı Su İşe Başlama Töreni Yapıldı

Orta İlçemizin Sakaeli Köyü’nde düzenlenen Kurşunlu İçme Suyu Projesi İşe Başlama Töreni 20 Ekim 2015 Salı günü gerçekleştirildi.

Programa Vali Vahdettin Özcan, (E) TBMM Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Kurşunlu Kaymakamı Hacı Bayram Acar, Kurşunlu Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak, Orta Kaymakamı Mehmet İlidi, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanımız Dt. Şakir Kaymak, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptıkları konuşmalarda, işe başlama töreni yapılan Kurşunlu İçme Suyu Projesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Belediye başkanımız göreve geldiğinde Kurşunlu’nun arsenikli su içtiğini,seçim çalışmalarında vatandaşlara sağlıklı su sözü verdiğini,bu sözü verirken Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç beyin kendisine destek verdiğini,bu gün de verdiği bu sözün yerine gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek Kurşunlu halkının menba suyu kalitesinde suya kavuşmasının gururunu yaşıyoruz bu nedenle bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyor,ilçe halkım adına teşekkür ediyorum dedi.

Projenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Valimiz Vahdettin Özcan’da, “Çankırı’da göreve başladığımda kilit parkenin miktarı 20 bin m2 idi. Yalnızca 2015 yılında 6 buçuk milyon lira para harcayarak yaklaşık 1 milyon m2 kilit parke yapacağız. Bunun yaklaşık %60’ı tamamlandı. Emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kanalizasyonsuz köyümüz bulunmamaktadır. Ayrıca bölgemizde Çankırı dışında, köylerinde sıcak asfalt bulunan il yok. Kırsakal Köyümüzün yaklaşık 5 km’lik yolunu, Yaylakent’in yaklaşık 3,5 km’lik yolunu sıcak asfalt yaptık. İmkan sağlayan hükümetimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Allah nasip ederse bu yıl yaklaşık 43 km sıcak asfalt daha yapacağız. Ovacık grup yolunu da yarın ihale ediyoruz. Orayı da sıcak asfalt yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Çankırı’ya Vali olduğumda köylerimizin çöpleri toplanmıyordu. Şu anda nüfus olarak %70 oranında köylerimizin çöpleri toplanmaktadır. İnşallah bu oranı %100’e çıkaracağız.” dedi ve Sakaeli Köyü yolunun da sıcak asfalt yapılacağı müjdesini verdi.

Daha sonra kürsüye gelen (E) TBMM Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, “Çankırı’nın gelmiş olduğu bu nokta gerçekten takdir edilecek bir noktadır. Son 13 yılda ülkemiz gerçekten önemli hizmet aldı. Devlet Su İşleri, Çankırı ile birlikte Karabük’ün de Safranbolu’nun da su sorununu önümüzdeki 50 yıl için çözmüş bir genel müdürlüktür. Burada tabi en büyük pay, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Hem Karabük’ün hem de Çankırı’nın su problemini çözen DSİ’nin eski Genel Müdürü şimdiki Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’dur. Kendisine teşekkür ediyorum.” diyerek içme suyu projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Töreni yapılan bu projenin normal bitiş tarihi 2017 iken bu süre 2016 ya çekildi.2016 sonlarına doğru sağlıklı su Kurşunlu musluklarından akmaya başlayacaktır.

Halkımıza Hayırlı Olsun..

Benzer yazılar