Halkımıza Müjde Su İhalesi Tamamlandı

İlçemiz  İçme Suyu Tesisleri İnşaatı İşinde İmzalar Atıldı.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 30.06.2015 tarihinde ihalesi yapılan Çankırı – Kurşunlu İçme suyu Tesisleri İnşaatı İşi 31.07.2015 tarihinde DSİ 5. Bölge Müdürü Sayın Mahmut DÜNDAR ile yüklenici Yusuf Demir – Salma İnşaat Ortak Girişimi arasında imzalandı.

Sözleşme bedeli 8.749.295 TL+KDV olan işin kapsamında; 34.695 metre 280 mm PE 100 borulu isale hattı ve üzerindeki sanat yapılarının inşası ile muhtelif kilometrelerde servis yolu yapılması suretiyle ilçemiz ile Sünürlü, Dağören ve Demirciören Köylerinin içme suyu ihtiyaçları karşılanacaktır.

Günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından olan yenilebilir gıda ile içilebilir sağlıklı su meselesi belediyelerin de başlıca ve en önemli görevlerinden.Her geçen gün doğanın biraz daha kirlendiği ve yeraltı kaynak sularının da iyice azaldığı ve arsenik ihtiva ettiği düşünüldüğünde belediyelerin işlerinin ne kadar zor olduğu anlaşılmaktadır.

İlçemizin de en büyük sorunlarından olan ve içilemez raporu olan arsenikli sudan artık kurtuluyoruz.Belediye başkanımız sayın Dt.Şakir KAYMAK’ın en büyük vaatlerinden olan ilçemizi sağlıklı ve kullanılabilir suya kavuşturma vaadi başkanımızın yoğun çabaları sonucu haberde de bahsettiğimiz ihale ile gerçekleşmiş olacak.Bu sayede ilçemizin en büyük sorunlarından olan su sorunu kalıcı olarak çözülmüş halkımız gönül rahatlığıyla arıtılmış sağlıklı suya kavuşmuş olacaktır.

Belediye başkanımız konu ile alakalı yaptığı açıklamada “Bu gün halkıma vermiş olduğum vaatlerden en büyüğü olan su sorununu çözmüş olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum.Allah’a çok şükür ki vermiş olduğumuz vaatleri bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz.Halkımız bu hizmetlerin hepsine fazlasıyla layık.Biz sadece onların bize vermiş olduğu emaneti en iyi şekilde taşıyarak onlara hizmet etmeye çalışıyoruz.Allah yolumuzu açık etsin.Bu hizmetimiz halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Benzer yazılar