Başkan Şakir Kaymak’tan Su Uyarısı

Belediye Başkanı Şakir Kaymak, “Kurşunlu bu yıl beklenen yağışları alamadı. İlçe genelinde düşen toplam yağış miktarı geçen yıla göre azaldığı için içme suyu kaynaklarımız yeterince beslenemedi. Bu nedenle halkımız suyu dikkatli kullansın” dedi

Belediye Başkanı Şakir Kaymak, ilçe genelinde düşen toplam yağış miktarının geçen yıla oranla yüzde 40 az olduğunu, yeterince beslenemeyen yeraltı kaynaklarının debilerinin de düştüğünü açıkladı.

Ana kaynakların geçen yılın haziran ayına göre yüzde 37 oranında azaldığının tespit edildiğini anlatan Başkan Şakir Kaymak, şunları söyledi: “İlçemizde yazın en sıcak günlerinin yaşanabileceği Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kaynak debilerinin daha da azalacağı ön görülürken, önümüzdeki dönemlerde su sıkıntısı yaşanabileceği düşüncesiyle; vatandaşlarımızın içme suyu ile sulama yapmaması, merkezde bahçe abonelerinin de bahçe sulamalarını gece saatlerinde yapmaları, ayrıca tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili daha duyarlı davranarak suyu israf etmeden kullanması gerekmektedir.”

Benzer yazılar