Bal Festivalimiz Bal Tadında Kutlandı

İlçemizde bu yıl 7.si kutlanan Bal Festivali 06/10/2014 günü saat 11,00 de Atatürk Anıtına çelenk konulması ve Çarşı içerisinde kurulan bal stantlarının gezilmesiyle başladı.Daha sonra ilçemiz Pazar yerinde kurulan çocuk oyun parkındaki program saat 16,00 a kadar devam etti.

Bu alanda çocuklar çeşitli oyuncaklar ve çok boyutlu sinema ile eğlenme imkanı buldular. Çarşı Meydanında başlayan program gece saat 22,00 ye kadar devam etti.Katılanların hoşça vakit geçirdiği programda sahneye önce çocuk animasyon grubu çıktı. Saat 18,30’a kadar çocuklara çeşitli oyunlar oynatan ve gösteriler yapan grubun programının ardından sahneye ilk olarak Ömer KARAAĞAÇ çıkarak rap parçaları seslendirdi.

Ardından sahneye yerel sanatçılarımızdan Fevzi BOZKAYA(Çukurcalı Fevzi) çıktı. Belediye Başkanımız Dt.Şakir KAYMAK yaptığı açılış konuşmasında halka müjdeler verdi.Kurşunlunun en büyük sorunu su meselesinin çözümünde her türlü adımı atarak sona yaklaştıklarını,ilçe stadı için ödeneğin hazır olduğunu ve yakında inşaata başlanacağını,düğün salonu içinde ödenek beklediklerini ,kavşak inşaatının ihale aşamasında olduğunu söyledi.Çankırı Milletvekilimiz Sayın Hüseyin FİLİZ’in konuşmasının ardından sahneye yerel sanatçı İsmail ÜNVER çıkarak oyun havası seslendirdi.İlçemizin sevilen seslerinden Ali Bayram IŞIK’ta söylediği parçalarla halkın adeta kulaklarının pasını sildi.Kurşunlu Halk Oyunları ekibimizde onun sazı ve sözü eşliğinde yöresel halk oyunlarından bir demet sundular.

Yaren Grubu ise söylediği birbirinden güzel sanat müziği parçalarıyla izleyicilerden tam not aldılar.Gecenin beklenen sanatçısı hemşehrimiz Ankaralı Namık sahneye alkışlar altında çıkarak söylediği parçalarla halkı coşturdu.Geleneksel hale gelen Festival sanatçısına bal ikramı ise Belediye Başkanımız Dt.Şakir KAYMAK tarafından gerçekleştirildi.Sahnede kendi elleriyle Ankaralı Namık’a bal yediren başkan KAYMAK’a Ankaralı Namık’ta aynı şekilde karşılık vererek o da başkanımıza sahnede bal yedirdi.Daha sonra  programa katılan sanatçılara plaket verilmesinin ardından  bal yarışmacılarına ödüllerinin takdimi yapıldı.

Havai fişek gösterilerinin ardından program sona erdi.

Benzer yazılar